Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes-túros pite recept

Krémes-túros pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 18 dkg finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 dkg cukor
    • csipet só

    A túrókrémhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 púpozott ek porcukor
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • csipet só

    A vaníliás krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 púpozott ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zselatin

    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Erre simítjuk a túrókrémet és készre sütjük.

    A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük. A fehérjét felverjük habbá és lazán a krémhez keverjük.

    A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojás sárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk. Ezt a krémet a túróra simítjuk.

    Készítünk piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
    A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá