Hozzávalók:
A tésztához:
A túrókrémhez:
A vaníliás krémhez:
A piskótához:
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Erre simítjuk a túrókrémet és készre sütjük.
A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük. A fehérjét felverjük habbá és lazán a krémhez keverjük.
A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojás sárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk. Ezt a krémet a túróra simítjuk.
Készítünk piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.