Krémes-túros pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 18 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg cukor
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 6 púpozott ek porcukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • csipet só

A vaníliás krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 púpozott ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek zselatin

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Erre simítjuk a túrókrémet és készre sütjük.

A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük. A fehérjét felverjük habbá és lazán a krémhez keverjük.

A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojás sárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk. Ezt a krémet a túróra simítjuk.

Készítünk piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.