Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jeruzsálemi túrótorta recept

Jeruzsálemi túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    (18 cm-es tortaformához)
    Tésztához:

    • 2,5 dl kuszkusz
    • 5 dl forró víz
    • 1 cs só
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek méz

    Túrótöltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 dobos sajtkrém vagy 12 dkg mascarpone vagy 12 dkg natúr vajkrém
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 narancs reszelt héja
    • 3 ek méz

    Sziruphoz:

    • 1/2-1 narancs leve
    • 5-6 ek méz

    Tetejére:

    • dió, mandula, pisztácia

    Elkészítése:
    A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre.  Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat. A túrótöltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A forma aljába sűtőpapírt szabunk, erre simítjuk a kuszkusz felét, erre a túrót, majd óvatosan a kuszkusz másik felét. Kissé nehezen lehet eloszlatni, próbáljuk kis darabkákat egyenletesen a túróra tenni. Erre jöhet a dió/mandula. 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A sziruphoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy sűrűn folyós legyen, tálaláskor öntsük a szeletekre.
    www.konyhalal.blogspot.com

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá