Jeruzsálemi túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Jeruzsálemi túrótorta

Hozzávalók:
(18 cm-es tortaformához)
Tésztához:

  • 2,5 dl kuszkusz
  • 5 dl forró víz
  • 1 cs só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 ek méz

Túrótöltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 dobos sajtkrém vagy 12 dkg mascarpone vagy 12 dkg natúr vajkrém
  • 2 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek méz

Sziruphoz:

  • 1/2-1 narancs leve
  • 5-6 ek méz

Tetejére:

  • dió, mandula, pisztácia

Elkészítése:
A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre.  Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat. A túrótöltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A forma aljába sűtőpapírt szabunk, erre simítjuk a kuszkusz felét, erre a túrót, majd óvatosan a kuszkusz másik felét. Kissé nehezen lehet eloszlatni, próbáljuk kis darabkákat egyenletesen a túróra tenni. Erre jöhet a dió/mandula. 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A sziruphoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy sűrűn folyós legyen, tálaláskor öntsük a szeletekre.
www.konyhalal.blogspot.com