Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös-túrós őzgerinc recept

Gyümölcsös-túrós őzgerinc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 2-3 ek baracklekvár

    A töltelékhez:

    • 4 dl tej
    • 6 teáskanál zselatin
    • 10 dkg vaj
    • 10-15 dkg porcukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg túró
    • apró kockákra vágott narancs

    Elkészítése:
    A négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
    A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük.
    Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.

    Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon.
    A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük.
    Beleöntjük a túrós masszát és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk.
    A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.
    Letakarjuk.
    Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá