Gyümölcsös-túrós őzgerinc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyümölcsös-túrós őzgerinc

Hozzávalók:
A piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2-3 ek baracklekvár

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 6 teáskanál zselatin
  • 10 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • apró kockákra vágott narancs

Elkészítése:
A négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük.
Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.

Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon.
A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük.
Beleöntjük a túrós masszát és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk.
A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.
Letakarjuk.
Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.