Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-túrós őzgerinc recept

Csokis-túrós őzgerinc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 10 dkg liszt,-vaj és liszt a forma kikenéséhez

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg reszelt étcsokoládé
    • 1 dl narancslikőr

    Elkészítése:

    A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a fehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszába forgatjuk.

    Vajjal kikent,lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 1 óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt 2-3 részre vágjuk.

    A túrót áttörjük, a vajat a porcukorral simára keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt csokit is.

    A lapokat meglocsoljuk a likőrrel, majd megtöltjük a túrókrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bekenjük vele.

    A tetejét megszórjuk reszelt csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá