Csokis-túrós őzgerinc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt,-vaj és liszt a forma kikenéséhez

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 dl narancslikőr

Elkészítése:

A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a fehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszába forgatjuk.

Vajjal kikent,lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 1 óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt 2-3 részre vágjuk.

A túrót áttörjük, a vajat a porcukorral simára keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt csokit is.

A lapokat meglocsoljuk a likőrrel, majd megtöltjük a túrókrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bekenjük vele.

A tetejét megszórjuk reszelt csokival.