Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A kakaós részhez:

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 cs. sütőpor

    A túrós részhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 5 dkg búzadara
    • 1 citrom héja lereszelve

    Elkészítés:

    A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is.

    A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.

    Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele.

    Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből.

    Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.

    A boci szeletet ezt követően előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá