Boci szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A kakaós részhez:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

A túrós részhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja lereszelve

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is.

A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.

Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele.

Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből.

Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.

A boci szeletet ezt követően előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.