Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rózsa recept

Túrós rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 53 dkg kenyérliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • fél teáskanál só
    • fél dl olaj
    • 2,5-3 dl tej
    • vaj vagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Töltelékhez:

    • 35 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás puding tejben felfőzve

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a töltelék, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.

    A megkelt tésztát 10 egyforma darabra osztjuk. Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 4 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtunk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.
    0071
    Hagyjuk duplájára kelni a rózsákat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá