Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a töltelék, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.
A megkelt tésztát 10 egyforma darabra osztjuk. Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 4 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtunk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.
Hagyjuk duplájára kelni a rózsákat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.