Túrós rózsa bukta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 2 dl tej
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél kávéskanál só
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- 10-15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál búzadara (ha túl híg lenne a túró)
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belerakjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a margarint, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az egészet jól kidagasztjuk.
Letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk óvatosan a felvert tojásfehérjéket is.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztva kigömbölyitjük és kelesztjük még 10 percig.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Egyenként 14 cm-es köröket nyújtunk a tésztákból, négy párhuzamos helyen bevágjuk, de csak annyira hogy a közepébe tudjuk halmozni a tölteléket. Két szemközti tésztát ráhajtjuk a túróra, majd a másik kettőt is így lesz belőle rózsa.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk és lekenjük a felvert tojással, majd berakjuk az előmelegitett sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült porcukorral megszórhatjuk.