Túrós mini vakondtúrás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 35*23 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 70 g cukor
- 100 ml olaj
- 200 ml tej
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 180 g liszt
Töltelék:
- 180 g túró
- 2 ek porcukor
- 150 ml tejszín
- lekvár vagy jam
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a cukorral addig keverjük, amíg kifehéredik és a téfogata megháromszorozódik. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összekeverjük.
Ezután beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd habverővel beleforgatjuk.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.
Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt és kemény habbá verjük az egészet.
A kihűlt tésztából 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A túrós krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és a korongok szélére peremet nyomunk belőle. A lyukat lekvárral töltjük fel, majd túrós habbal zárjuk a tetejét.
A kimaradt tésztát összemorzsoljuk és a túrós habra szórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »