Túrós mini vakondtúrás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 35*23 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • 70 g cukor
  • 100 ml olaj
  • 200 ml tej
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 180 g liszt

Töltelék:

  • 180 g túró
  • 2 ek porcukor
  • 150 ml tejszín
  • lekvár vagy jam

Elkészítése:

A tojásokat a sóval és a cukorral addig keverjük, amíg kifehéredik és a téfogata megháromszorozódik. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összekeverjük.

Ezután beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd habverővel beleforgatjuk.

A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt és kemény habbá verjük az egészet.

A kihűlt tésztából 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A túrós krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és a korongok szélére peremet nyomunk belőle. A lyukat lekvárral töltjük fel, majd túrós habbal zárjuk a tetejét.

A kimaradt tésztát összemorzsoljuk és a túrós habra szórjuk.