Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-meggyes csiga és lekváros bukta recept

Túrós-meggyes csiga és lekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Kb. 75 dkg liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál cukor
    • só ízlés szerint
    • 2 evőkanál olvasztott zsír
    • langyos víz.

    A buktához:

    • sütésálló lekvár

    A csigához:

    • 1 csomag túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • kb 5 evőkanál kristálycukor
    • 1 kis üveg magozott meggy

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az egész tojásokat, a cukrot és a sót. Langyos vízzel és zsírral dagasztjuk, úgy, hogy ne legyen túl kemény és túl lágy. Akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos a tészta.

    Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük. Ha megkelt deszkára tesszük és nyújtófával 2 cm vastagra nyújtjuk.

    Lekváros bukta:

    A lekváros buktához körülbelül 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, lekvárral megtöltjük és felcsavarjuk. Megkenjük őket zsírral, majd tepsibe tesszük, 10 percig pihentetjük, megkenjük őket tojássárgával majd sütjük.

    Túrós csiga:

    Ha túrós csigát készítünk, akkor nem vágjuk kockákra a tésztát, hanem a kinyújtott tésztára tesszük a tölteléket, majd jól megszórjuk magozott meggyel. Felcsavarjuk és kb 2 cm-es darabokra vagdaljuk. Ezeket is megkenjük zsírral, majd tepsibe tesszük, 10 percig pihentetjük, megkenjük őket tojássárgával majd sütjük.

     

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá