Túrós kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g margarin
- 250 g cukor
- 1 kg túró vagy 50 dkg túró-50 dkg liszt, ha nincs otthon annyi túró
- 4 ek búzadara
- 8 g vaníliás cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 10 g sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
Elkészítése: A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és kevergetjük, amíg el nem olvad benne.
Egy másik edénybe tesszük a túrót (ha fél kg túróból készítjuk itt adjuk hozzá az 50 dkg lisztet), a tojásokat, a citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport, a a búzadarát, végül hozzáöntjük a citrom levét és jól összedolgozzuk.
Egy margarinozott sütőformába öntjük a masszát.
180 fokon 45 percig sütjük. Sütés után még 10 percig a formában hagyjuk, utána óvatosan kiborítjuk.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »