Túrós kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g margarin
- 250 g cukor
- 1 kg túró vagy 50 dkg túró-50 dkg liszt, ha nincs otthon annyi túró
- 4 ek búzadara
- 8 g vaníliás cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 10 g sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom leve
- 1 citrom héja
Elkészítése: A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és kevergetjük, amíg el nem olvad benne.
Egy másik edénybe tesszük a túrót (ha fél kg túróból készítjuk itt adjuk hozzá az 50 dkg lisztet), a tojásokat, a citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport, a a búzadarát, végül hozzáöntjük a citrom levét és jól összedolgozzuk.
Egy margarinozott sütőformába öntjük a masszát.
180 fokon 45 percig sütjük. Sütés után még 10 percig a formában hagyjuk, utána óvatosan kiborítjuk.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









