Túrós krémes sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- kevés tej
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag zselatinfix
- 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
Vaníliás krém:
- 3 csomag vaníliás krémpor
- 8 dl tej
Tejszín:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1/2 csomag zselatinfix
Díszítés:
- 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.
A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.