Túrós krémes sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- kevés tej
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag zselatinfix
- 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
Vaníliás krém:
- 3 csomag vaníliás krémpor
- 8 dl tej
Tejszín:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1/2 csomag zselatinfix
Díszítés:
- 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.
A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









