Túrós kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat, ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben.
Tipp:
Ha nincs légkeveréses funkciónk, egy kicsit hosszabb a sütési idő, de vigyázzunk, ne süssük túl. Inkább fehér maradjon, de úgy biztosan finom puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »









