Túrós kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat, ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben.
Tipp:
Ha nincs légkeveréses funkciónk, egy kicsit hosszabb a sütési idő, de vigyázzunk, ne süssük túl. Inkább fehér maradjon, de úgy biztosan finom puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »