Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-epres tekercs recept

Túrós-epres tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 8 dkg finom liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 ek olaj
    • 2 ek víz
    • 5 g sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 2 dl habtejszín
    • 5-6 ek porcukor
    • fél citrom leve
    • 10 g zselatinpor
    • 2 doboz eper kompót /lehet friss eper is/

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. A habot óvatosan a kakaós részhez keverjük, vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Langyosan feltekerjük a kész lapot és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a zselatint feloldjuk fél dl vízben. A túrót alaposan áttörjük és kikeverjük a cukorral, citrom levével, majd a keményre felvert tejszínnel, végül a zselatint hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

    A krémet rákenjük a kitekert lapra, rátesszük az epret, majd feltekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá