Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. A habot óvatosan a kakaós részhez keverjük, vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Langyosan feltekerjük a kész lapot és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint feloldjuk fél dl vízben. A túrót alaposan áttörjük és kikeverjük a cukorral, citrom levével, majd a keményre felvert tejszínnel, végül a zselatint hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
A krémet rákenjük a kitekert lapra, rátesszük az epret, majd feltekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.