Túrós-epres tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg finom liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 5 g sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 5-6 ek porcukor
  • fél citrom leve
  • 10 g zselatinpor
  • 2 doboz eper kompót /lehet friss eper is/

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. A habot óvatosan a kakaós részhez keverjük, vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Langyosan feltekerjük a kész lapot és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint feloldjuk fél dl vízben. A túrót alaposan áttörjük és kikeverjük a cukorral, citrom levével, majd a keményre felvert tejszínnel, végül a zselatint hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

A krémet rákenjük a kitekert lapra, rátesszük az epret, majd feltekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.