Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túros bukta muffin formában recept

Túros bukta muffin formában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg lágy margarin
    • 6 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3,5 dkg élesztő
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 2-3 dl tej
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 ek kristálycukor
    • 2 ek búzadara
    • reszelt citromhéj

    Lekenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejjel és cukorral.

    A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz, és a tejet fokozatosan hozzáadagolva gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.

    Meleg helyen, letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze.

    Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, és vágjunk 12 egyforma négyzetet. Töltsük meg őket a túrótöltelékkel, a négy csücskénél fogjuk össze, és helyezzük a margarinnal kikent muffintepsibe. Kicsit nyomkodjuk meg a széleit, nehogy kinyíljanak sütéskor.

    Egy kicsit még hagyjuk őket kelni, kb. 15 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.

    Frissen a legfinomabb!

    Nézd meg videón is:

    A túros bukta muffin formában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 273 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá