Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Lekenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz, és a tejet fokozatosan hozzáadagolva gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
Meleg helyen, letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze.
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, és vágjunk 12 egyforma négyzetet. Töltsük meg őket a túrótöltelékkel, a négy csücskénél fogjuk össze, és helyezzük a margarinnal kikent muffintepsibe. Kicsit nyomkodjuk meg a széleit, nehogy kinyíljanak sütéskor.
Egy kicsit még hagyjuk őket kelni, kb. 15 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.
Frissen a legfinomabb!