Túrós, barackos kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g finomliszt
- 150 gcukor
- 100 g vaj
- 3 dcl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 250 g túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- barack ízlés szerint (ha befőttből készül, akkor jól csepegtessük le)
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a túrót, cukrot, vaníliát és a pudingport (por formában) és a töltelékünk készen is van.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tejet és a megolvasztott vajat is. Alaposan összekeverjük, majd a massza 1/3-át egy kisebb tálban félretesszük és hozzákeverjük a kakaóport.
A kuglófformát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára kerül egy kevés a fehér tésztából, majd erre a kakaós tészta fele. Ezután a túrós massza egyik fele, kirakjuk barackkal, majd ismét a túrós töltelék jön. Végezetül a maradék kakaós tészta és a tetejére a maradék fehér tészta.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 50 percig (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt megszórjuk még porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









