Túrós, barackos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g finomliszt
- 150 gcukor
- 100 g vaj
- 3 dcl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 250 g túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- barack ízlés szerint (ha befőttből készül, akkor jól csepegtessük le)
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a túrót, cukrot, vaníliát és a pudingport (por formában) és a töltelékünk készen is van.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tejet és a megolvasztott vajat is. Alaposan összekeverjük, majd a massza 1/3-át egy kisebb tálban félretesszük és hozzákeverjük a kakaóport.
A kuglófformát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára kerül egy kevés a fehér tésztából, majd erre a kakaós tészta fele. Ezután a túrós massza egyik fele, kirakjuk barackkal, majd ismét a túrós töltelék jön. Végezetül a maradék kakaós tészta és a tetejére a maradék fehér tészta.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 50 percig (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt megszórjuk még porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »