Túrórolád recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor (barna-fehér mindegy)
- 10 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- vanília aroma
Töltelék :
- 750 g túró
- vanília aroma
- cukor
- mazsola
- felvert tejszínhab (0.5l-est felvertem, de ebből ment a tetejére is.)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 10 kanál cukorral és a vanília aromával. A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a 10 kanál lisztet, alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert habot.
Egy nagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A túrót, a vanília aromát, a cukrot és a mazsolát összekeverjük, majd egy kevés tejszínhabbal lazítunk a tölteléken. Ha kihűlt a piskóta megkenjük vele és feltekerjük.
A maradék tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
A mazsolát kihagyhatod belőle, vagy épp ízlés és kreativitás szerint mással is pótolhatod.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »