Túrórolád recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 evőkanál cukor (barna-fehér mindegy)
- 10 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- vanília aroma
Töltelék :
- 750 g túró
- vanília aroma
- cukor
- mazsola
- felvert tejszínhab (0.5l-est felvertem, de ebből ment a tetejére is.)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 10 kanál cukorral és a vanília aromával. A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a 10 kanál lisztet, alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert habot.
Egy nagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A túrót, a vanília aromát, a cukrot és a mazsolát összekeverjük, majd egy kevés tejszínhabbal lazítunk a tölteléken. Ha kihűlt a piskóta megkenjük vele és feltekerjük.
A maradék tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
A mazsolát kihagyhatod belőle, vagy épp ízlés és kreativitás szerint mással is pótolhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

