Túrórolád recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor (barna-fehér mindegy)
- 10 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- vanília aroma
Töltelék :
- 750 g túró
- vanília aroma
- cukor
- mazsola
- felvert tejszínhab (0.5l-est felvertem, de ebből ment a tetejére is.)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 10 kanál cukorral és a vanília aromával. A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a 10 kanál lisztet, alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert habot.
Egy nagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A túrót, a vanília aromát, a cukrot és a mazsolát összekeverjük, majd egy kevés tejszínhabbal lazítunk a tölteléken. Ha kihűlt a piskóta megkenjük vele és feltekerjük.
A maradék tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
A mazsolát kihagyhatod belőle, vagy épp ízlés és kreativitás szerint mással is pótolhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »