Túrórolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor (barna-fehér mindegy)
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • vanília aroma

Töltelék :

  • 750 g túró
  • vanília aroma
  • cukor
  • mazsola
  • felvert tejszínhab (0.5l-est felvertem, de ebből ment a tetejére is.)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 10 kanál cukorral és a vanília aromával. A fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgájához hozzáadjuk a 10 kanál lisztet, alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert habot.

Egy nagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.

A túrót, a vanília aromát, a cukrot és a mazsolát összekeverjük, majd egy kevés tejszínhabbal lazítunk a tölteléken. Ha kihűlt a piskóta megkenjük vele és feltekerjük.

A maradék tejszínhabbal díszítjük.

Tipp:

A mazsolát kihagyhatod belőle, vagy épp ízlés és kreativitás szerint mással is pótolhatod.