Túró pötty recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb narancs reszelt héja
- 0,2 dl a narancs levéből
- 2 púpos teáskanál zselatinpor
Töltelékhez:
- 60 gbaracklekvár
- 1 teáskanál zselatin
- 2 teáskanál víz
Csokimázhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 2-3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Először a belsejébe való tölteléket készítem el. A lekvárt jól kikeverem egy kanállal. A zselatinhoz hozzáöntöm a meleg vizet, elkeverem és picit hagyom duzzadni. Ez csak 1-2 perc. Ezután mikróba felmelegítem pár másodper alatt (nem szabad forralni!), majd hozzákeverem a lekvárhoz. Pár percre megy a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
Ezután kiskanállal kis halmokat teszek egy sütőpapírra és mehet vissza újra a hűtőbe.
A gombóchoz a túrót, cukrokat és a reszelt narancs héját összekeverem. A narancs levéhez hozzákeverem a zselatint, pár percig ezt is hagyom duzzadni, majd mikróban felmelegítem és a túróhoz öntöm. Botmixerrel krémesítem.
Előveszem a hűtőből a lekváros töltelékünket, a túróból egy kis adagot kiveszek, belenyomom a tölteléket és golyókat formázok belőle. Én fogvájót szúrtam mindegyik közepébe (így könnyebb lesz csokiba mártani) és betettem a fagyasztóba negyed órára.
Mikor már jól megdermedt, elkészítettem a csokimázat és a fogvájó segítségével belemártottam a csokimázba. Egy hungarocel lapba szúrtam fogvájóstól, hogy a maradék csoki lecsepegjen róla. Hűtőbe tettem amíg megdermedt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »