Túró pötty

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túró pötty

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb narancs reszelt héja
  • 0,2 dl a narancs levéből
  • 2 púpos teáskanál zselatinpor

Töltelékhez:

  • 60 gbaracklekvár
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 teáskanál víz

Csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2-3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Először a belsejébe való tölteléket készítem el. A lekvárt jól kikeverem egy kanállal. A zselatinhoz hozzáöntöm a meleg vizet, elkeverem és picit hagyom duzzadni. Ez csak 1-2 perc. Ezután mikróba felmelegítem pár másodper alatt (nem szabad forralni!), majd hozzákeverem a lekvárhoz. Pár percre megy a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.

Ezután kiskanállal kis halmokat teszek egy sütőpapírra és mehet vissza újra a hűtőbe.

A gombóchoz a túrót, cukrokat és a reszelt narancs héját összekeverem. A narancs levéhez hozzákeverem a zselatint, pár percig ezt is hagyom duzzadni, majd mikróban felmelegítem és a túróhoz öntöm. Botmixerrel krémesítem.

Előveszem a hűtőből a lekváros töltelékünket, a túróból egy kis adagot kiveszek, belenyomom a tölteléket és golyókat formázok belőle. Én fogvájót szúrtam mindegyik közepébe (így könnyebb lesz csokiba mártani) és betettem a fagyasztóba negyed órára.

Mikor már jól megdermedt, elkészítettem a csokimázat és a fogvájó segítségével belemártottam a csokimázba. Egy hungarocel lapba szúrtam fogvájóstól, hogy a maradék csoki lecsepegjen róla. Hűtőbe tettem amíg megdermedt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp: