Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró palacsinta recept

Túró palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zsírszegén túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
    • 4 evőkanál cukor, vagy ennek mennyiségében sztívia vagy xilit
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 csomag vaníliacukor, vagy egy fél vaníliarúd kikapart magjai
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 1-2 evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjét verjük kemény habbá.

    Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját és a többi összetevőt.

    Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét a keverékhez, 2-3 részletben.

    Egy teflonbevonatú serpenyőben melegítsünk fel egy kis vajat vagy olajat.

    A túrós keverékből evőkanállal formázzunk lepénykéket, és süssük őket mindkét oldalon 3-4 percig, közben néha megfordítva őket.

    A kész lepénykéket tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leszívja, majd helyezzük őket tányérra.

    Tálaljuk édes joghurttal, tejföllel, lekvárral vagy gyümölcsökkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá