Túró palacsinta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegén túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
- 4 evőkanál cukor, vagy ennek mennyiségében sztívia vagy xilit
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliacukor, vagy egy fél vaníliarúd kikapart magjai
- 1 citrom lereszelt héja
- 1-2 evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjét verjük kemény habbá.
Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját és a többi összetevőt.
Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét a keverékhez, 2-3 részletben.
Egy teflonbevonatú serpenyőben melegítsünk fel egy kis vajat vagy olajat.
A túrós keverékből evőkanállal formázzunk lepénykéket, és süssük őket mindkét oldalon 3-4 percig, közben néha megfordítva őket.
A kész lepénykéket tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leszívja, majd helyezzük őket tányérra.
Tálaljuk édes joghurttal, tejföllel, lekvárral vagy gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »