Túró palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túró palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegén túró
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • 4 evőkanál cukor, vagy ennek mennyiségében sztívia vagy xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliacukor, vagy egy fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1-2 evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez

Elkészítése:

Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjét verjük kemény habbá.

Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját és a többi összetevőt.

Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét a keverékhez, 2-3 részletben.

Egy teflonbevonatú serpenyőben melegítsünk fel egy kis vajat vagy olajat.

A túrós keverékből evőkanállal formázzunk lepénykéket, és süssük őket mindkét oldalon 3-4 percig, közben néha megfordítva őket.

A kész lepénykéket tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leszívja, majd helyezzük őket tányérra.

Tálaljuk édes joghurttal, tejföllel, lekvárral vagy gyümölcsökkel.