Töklámpás pite recept

Hozzávalók:
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 2 darab alma
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 kiskanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apróra feldaraboljuk. Egy kisebb edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, valamint a citromlevet. Kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
Amíg az alma hűl, addig kitekerjük a tésztát és kiszaggatjuk a tök alakú formákkal. Arra figyeljünk, hogy párban legyenek, egy mintás-egy teli, mint a linzereknél.
A teli formákon elosztaljuk az almás tölteléket, majd ráteszünk egy mintásat és a széleinél jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
Tipp: almás töltelék helyett készülhet lekvárral vagy sűrű pudinggal is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »