Töklámpás pite recept

Hozzávalók:
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 2 darab alma
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 kiskanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apróra feldaraboljuk. Egy kisebb edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, valamint a citromlevet. Kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
Amíg az alma hűl, addig kitekerjük a tésztát és kiszaggatjuk a tök alakú formákkal. Arra figyeljünk, hogy párban legyenek, egy mintás-egy teli, mint a linzereknél.
A teli formákon elosztaljuk az almás tölteléket, majd ráteszünk egy mintásat és a széleinél jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
Tipp: almás töltelék helyett készülhet lekvárral vagy sűrű pudinggal is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »