Töklámpás pite recept

Hozzávalók:
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 2 darab alma
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 kiskanál citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apróra feldaraboljuk. Egy kisebb edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, valamint a citromlevet. Kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
Amíg az alma hűl, addig kitekerjük a tésztát és kiszaggatjuk a tök alakú formákkal. Arra figyeljünk, hogy párban legyenek, egy mintás-egy teli, mint a linzereknél.
A teli formákon elosztaljuk az almás tölteléket, majd ráteszünk egy mintásat és a széleinél jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
Tipp: almás töltelék helyett készülhet lekvárral vagy sűrű pudinggal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »