Töklámpás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
  • 2 darab alma
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 tojás

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk és apróra feldaraboljuk. Egy kisebb edénybe tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, valamint a citromlevet. Kevés vizet hozzáadva megpároljuk.

Amíg az alma hűl, addig kitekerjük a tésztát és kiszaggatjuk a tök alakú formákkal. Arra figyeljünk, hogy párban legyenek, egy mintás-egy teli, mint a linzereknél.

A teli formákon elosztaljuk az almás tölteléket, majd ráteszünk egy mintásat és a széleinél jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.

200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

Tipp: almás töltelék helyett készülhet lekvárral vagy sűrű pudinggal is.