Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák recept

Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg zabliszt
    • 5 dkg darált dió
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés fahéj
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 0,5 dl kókusztejszín
    • 1 dl  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg mascarpone
    • 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
    • 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor

    A díszítéshez:

    • kb. 20 dkg marcipán
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.

    A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.

    A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

    A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.

    A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.

    Tipp:

    A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá