Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg zabliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • kevés fahéj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 0,5 dl kókusztejszín
  • 1 dl tojáslikőr
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
  • 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor

A díszítéshez:

  • kb. 20 dkg marcipán
  • ételfesték

Elkészítése:

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.

A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.

A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.

A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.

Tipp:

A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.