Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásfehérje mentő püspökkenyér recept

Tojásfehérje mentő püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    •  12 dkg cukor
    •  12 dkg liszt
    •  1,2 dl étolaj
    •  2 ek mazsola
    •  2 ek aszalt vörös áfonya
    •  2 ek kandírozott zöldcitromhéj
    •  2 ek apróra vágott aszalt sárgabarack

    Elkészítése:

    Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges. Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk kevés margarinnal és meghintjük liszttel. A sütőt előmelegítjük.

    A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ha már elég kemény, akkor fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, legvégül az olajat. Az előkészített formába öntjük és szépen elsimítjuk.

    Az előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lentebb tettem. Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető.

    Tipp:

    A sok kalács és kelt készítése után összegyűlt pár tojásfehérje. Ezt a püspökkenyeret sütöttem belőle. Nagyon egyszerű, a sütéssel együtt egy óra alatt simán kész van. Finom, puha, tele van gyümölccsel. Természetesen kerülhet bele egyéb is, nálam most ezek voltak itthon. Finom lehet még dióval, csokidarabokkal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá