Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek finomliszt
    • 6 ek víz
    • 0,5 csomag sütőpor
    • vaj, liszt a forma kilisztezéshez

    A krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 4 dl habtejszín
    • 5 ek porcukor

    A babapiskóta áztatáshoz:

    • 20 db babapiskóta
    • 2 dl feketekávé
    • 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma
    • 1 dl tej

    A tetejére:

    • 2 ek kakaópor cukrozatlan

    Elkészítése:

    Előmelegítem a sütőt 170 fokra. Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm-es tortaformát.

    A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet és a lisztet és csomómentesre keverem.

    A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a sárgájás masszába.

    A masszát beleöntöm a formába, kicsit megkocogtatom, a tetejét elsimítom és sütőbe teszem. 25-30 perc alatt készre sütöm.

    Ha megsült kihűtöm, majd félbe vágom és mindkét rész belső felét meglocsolom kb. 1 dl fekete kávéval.

    A krémhez a tejszínt felverem, a mascarponét és a porcukrot kikeverem és a tejszínhez óvatosan hozzákeverem. Az egyik lapot torta tálra helyezem, a kávés felét megkenem a krém 1 harmadával.

    A maradék kávét elkeverem a rummal és tejjel.

    A kávéba mártom a babapiskótákat és enyhén belenyomva a krémre sorakoztatom őket, rájuk kenem a krém második harmadát.

    Erre borítom a másik piskóta lapot, kicsit megnyomkodom és bekenem a maradék krémmel a tetejét és oldalát is, majd kakaóporral megszórom.

    Pár órára hűtőbe teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá