Tiramisu torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tiramisu torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • vaj, liszt a forma kilisztezéshez

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 5 ek porcukor

A babapiskóta áztatáshoz:

  • 20 db babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 2 ek kakaópor cukrozatlan

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 170 fokra. Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm-es tortaformát.

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet és a lisztet és csomómentesre keverem.

A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a sárgájás masszába.

A masszát beleöntöm a formába, kicsit megkocogtatom, a tetejét elsimítom és sütőbe teszem. 25-30 perc alatt készre sütöm.

Ha megsült kihűtöm, majd félbe vágom és mindkét rész belső felét meglocsolom kb. 1 dl fekete kávéval.

A krémhez a tejszínt felverem, a mascarponét és a porcukrot kikeverem és a tejszínhez óvatosan hozzákeverem. Az egyik lapot torta tálra helyezem, a kávés felét megkenem a krém 1 harmadával.

A maradék kávét elkeverem a rummal és tejjel.

A kávéba mártom a babapiskótákat és enyhén belenyomva a krémre sorakoztatom őket, rájuk kenem a krém második harmadát.

Erre borítom a másik piskóta lapot, kicsit megnyomkodom és bekenem a maradék krémmel a tetejét és oldalát is, majd kakaóporral megszórom.

Pár órára hűtőbe teszem.