Tiramisu szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- csipet só
Locsoláshoz:
- 1,5 dl presszókávé
- 0,5 dl rum
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 3 dl tejszín
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
Tészta:
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, felverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, de vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsibe sütőpapírt terítünk, majd a piskótamasszát beleöntjük és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A tojásokat a cukorral gőz felett folyamatosan keverjük robotgéppel, amíg kihabosodik. Ez körülbelül 10-15 perc és amíg csípősen meleg nem lesz. Így hőkezeljük. Kissé hűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz a rummal és a vaníliás cukorral együtt és jól összedolgozzuk.
A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos-mascarponés krémbe.
Összeállítás:
A kihűlt kávét összekeverjük a rummal.
A piskótát lapjában félbevágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, majd alaposan meglocsoljuk a rumos kávé felével. A kávés lapra rékenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és meglocsoljuk a kávé maradékával. Erre a lapra rákenjük a krém maradékát. Tálalás szelőtt szeletekre vágjuk és megszórjuk kakaóporral.