Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu rolád recept

Tiramisu rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • csipet só

    Krém:

    • 37 dkg mascarpone
    • 12 dkg cukor
    • 1,5 csomag vaníliás cukor
    • 2 teáskanál instant kávé
    • 3 dl habtejszín

    Összeállításhoz:

    • 1 dl presszókávé
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál rumaroma
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. Egy nagy gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk.

    Az egész tojásokat elkezdjük kihabosítani a sóval, majd fokozatosan, 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük.

    A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. A kész piskótatésztát beleegyengetjük a tepsibe és kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kész piskótát még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

    Locsoláshoz:

    A presszókávéban oldódásig keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az aromát is.

    Krém:

    A mascarponéhoz hozzáadjuk az instant kávét és a tejszínt, majd robotgéppel stabil krémmé keverjük az egészet.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt, majd meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Kb 10 perc után elkenjük rajta a krém 3/4-ed részét, visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük. A külsejét körbekenjük a maradék krémmel és megszórhatjuk kakaóporral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek