Tiramisu rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu rolád

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 37 dkg mascarpone
  • 12 dkg cukor
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 3 dl habtejszín

Összeállításhoz:

  • 1 dl presszókávé
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kakaópor

Elkészítése:

Piskóta:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. Egy nagy gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk.

Az egész tojásokat elkezdjük kihabosítani a sóval, majd fokozatosan, 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. A kész piskótatésztát beleegyengetjük a tepsibe és kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Locsoláshoz:

A presszókávéban oldódásig keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az aromát is.

Krém:

A mascarponéhoz hozzáadjuk az instant kávét és a tejszínt, majd robotgéppel stabil krémmé keverjük az egészet.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt, majd meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Kb 10 perc után elkenjük rajta a krém 3/4-ed részét, visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük. A külsejét körbekenjük a maradék krémmel és megszórhatjuk kakaóporral is.