Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Összeállításhoz:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. Egy nagy gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk.
Az egész tojásokat elkezdjük kihabosítani a sóval, majd fokozatosan, 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. A kész piskótatésztát beleegyengetjük a tepsibe és kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
A presszókávéban oldódásig keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az aromát is.
A mascarponéhoz hozzáadjuk az instant kávét és a tejszínt, majd robotgéppel stabil krémmé keverjük az egészet.
A kihűlt piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt, majd meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Kb 10 perc után elkenjük rajta a krém 3/4-ed részét, visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük. A külsejét körbekenjük a maradék krémmel és megszórhatjuk kakaóporral is.