Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tere-fere krémes recept

Tere-fere krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg tere-fere keksz darálva
    • 12 g sütőpor
    • 4 evőkanál víz

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 3 púpozott evőkanál liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg csokoládé
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 4 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert darált diót. A tésztát a vízzel lazítjuk.

    Egy 22*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.

    A krémhez a tojássárgákat a liszttel, kakaóporral, cukorral és a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.

    A kész, kihűlt krémet a kisült lapon egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tkenjük egyenletesen.

    A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük vele.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá