Tere-fere krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg tere-fere keksz darálva
  • 12 g sütőpor
  • 4 evőkanál víz

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 4 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert darált diót. A tésztát a vízzel lazítjuk.

Egy 22*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.

A krémhez a tojássárgákat a liszttel, kakaóporral, cukorral és a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.

A kész, kihűlt krémet a kisült lapon egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tkenjük egyenletesen.

A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük vele.

Jó étvágyat hozzá!