Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis Raffaello recept

Tepsis Raffaello
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 4 dl tej
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    A tetejére:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 28 szem mogyoró (ha nincs otthon,  anélkül is nagyon finom:)

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a kókuszt összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon kb 20 percig sütüjük.

    A tojások sárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk. Amikor kihűlt a tésztára kenjük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel és mogyoróval díszítjük. Hűtőben egy kicsit dermedni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá