Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiőrlésű karácsonyi fűszeres linzer recept

Teljes kiőrlésű karácsonyi fűszeres linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 3 dkg fehérliszt
    • 1 közepes méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 kk vanília őrlemény
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
    • 1/2 kk őrölt kardamom
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 narancs reszelt héja
    • 3 kk negyedannyi ugyanannyi
    • 1 kk sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg diabetikus gyümölcslekvár

    Elkészítése:

    A száraz alapanyagokat a citrom és a narancs reszelt héjával alaposan elkeverjük, mélyedést készítünk a közepén, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az egy tojást.

    Alaposan és gyorsan átgyúrjuk kézzel, amíg egy szép gombócot nem kapunk. Nem szabad, hogy olvadásnak induljon a vaj a kezünk melegétől, ezért ha nincs elég tapasztalatunk, vagy gyorsaságunk, nyugodtan behűthetjük előtte a kimért lisztet, szárazanyagokat is.

    A tésztát folpackba vagy tiszta nejlonzacskóba csomagoljuk légmentesen és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

    Másnap nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Szaggatóformával aprósüteményt szaggatunk és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

    Cukormentes, diabetikus lekvárral ragasztjuk össze, majd porédesítővel hintjük.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből nekem 20 db linzer lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá