Teljes kiőrlésű karácsonyi fűszeres linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 3 dkg fehérliszt
- 1 közepes méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk vanília őrlemény
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1/2 kk őrölt kardamom
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 3 kk negyedannyi ugyanannyi
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg diabetikus gyümölcslekvár
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat a citrom és a narancs reszelt héjával alaposan elkeverjük, mélyedést készítünk a közepén, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az egy tojást.
Alaposan és gyorsan átgyúrjuk kézzel, amíg egy szép gombócot nem kapunk. Nem szabad, hogy olvadásnak induljon a vaj a kezünk melegétől, ezért ha nincs elég tapasztalatunk, vagy gyorsaságunk, nyugodtan behűthetjük előtte a kimért lisztet, szárazanyagokat is.
A tésztát folpackba vagy tiszta nejlonzacskóba csomagoljuk légmentesen és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Szaggatóformával aprósüteményt szaggatunk és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Cukormentes, diabetikus lekvárral ragasztjuk össze, majd porédesítővel hintjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 20 db linzer lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »