Hozzávalók:
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat a citrom és a narancs reszelt héjával alaposan elkeverjük, mélyedést készítünk a közepén, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az egy tojást.
Alaposan és gyorsan átgyúrjuk kézzel, amíg egy szép gombócot nem kapunk. Nem szabad, hogy olvadásnak induljon a vaj a kezünk melegétől, ezért ha nincs elég tapasztalatunk, vagy gyorsaságunk, nyugodtan behűthetjük előtte a kimért lisztet, szárazanyagokat is.
A tésztát folpackba vagy tiszta nejlonzacskóba csomagoljuk légmentesen és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Szaggatóformával aprósüteményt szaggatunk és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Cukormentes, diabetikus lekvárral ragasztjuk össze, majd porédesítővel hintjük.
Ebből a mennyiségből nekem 20 db linzer lett.