Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos-túrós kocka recept

Tejszínhabos-túrós kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 dl olaj
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 50 dkg áttört, félzsíros tehéntúró
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Teteje:

    • 4 dl habtejszín

    Tetejére:

    • csokidara vagy reszelt csoki

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

    Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    5 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejhez és kevergetve, alacsony hőfokon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

    A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a túrót és apránként a kihűlt pudingot. Krémes állagúra keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk (ha cukrozatlan, ízesíthetjük cukorral) és a túrókrémre egyengetjük. Csokireszelékkel meghintjük.

    1-2 óra hűtés után kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá