Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Teteje:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni.
5 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejhez és kevergetve, alacsony hőfokon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a túrót és apránként a kihűlt pudingot. Krémes állagúra keverjük.
A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk (ha cukrozatlan, ízesíthetjük cukorral) és a túrókrémre egyengetjük. Csokireszelékkel meghintjük.
1-2 óra hűtés után kínáljuk.