Tejszínhabos-túrós kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 50 dkg áttört, félzsíros tehéntúró
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Teteje:

  • 4 dl habtejszín

Tetejére:

  • csokidara vagy reszelt csoki

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

5 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejhez és kevergetve, alacsony hőfokon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a túrót és apránként a kihűlt pudingot. Krémes állagúra keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk (ha cukrozatlan, ízesíthetjük cukorral) és a túrókrémre egyengetjük. Csokireszelékkel meghintjük.

1-2 óra hűtés után kínáljuk.