Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sárgabarackos pite recept

Tejszínes sárgabarackos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 ek cukor
    • 12 dkg hideg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 1 ek tejföl

    Tejszínes öntet:

    • 2 dl habtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek liszt

    Továbbá:

    • sárgabarack, (lehet konzerv is)
    • baracklekvár
    • kb 3 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a cukrot, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is. Folpackba csomagolva 1 órán át pihentessük hűtőben.

    Enyhén kivajazott piteformába, vagy tortaformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Félbevágjuk a barackokat, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve, cserépszerűen elrendezzük a tésztán. Ráöntjük a tejszínes keveréket, melyet előzőleg csak összekevertünk.

    Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá